Esport Uniteds grundades under mitten av 2000-talet. Dess syfte var att samla och hjälpa talanger inom Esports världen och med en stark prägel för kvinnlig e-sport. Vi tog fram ett koncept på en liga kallad Sisters United som såg ett par års framgång med lag som deltog från hela världen som spelade matcher varje vecka. Sedan dessa har organisationen genomgått förändringar och i dag är organisationen fortfarande kvar med starkt fokus på skapa verksamhet för klaner, föreningar och även organisera nya verksamheter och projekt inom denna scen.

I nuläget jobbar vi på flera olika projekt som ligger inom vår verksamhet för att nämna några:

Vi driver hårt framåt ett projekt för främjandet av kvinnliga E-sports talanger och ett ökat stöd för de befintliga lagen i Sverige. Vi kommer jobba hårt för att de ska gå i uppfyllelse och börjar med att vända första stenen.

Vi besöker som vanligt Dreamhack, ett evenemang vi besökt och deltagit på flera år i rad för att köra evenemang för medlemmarna, hålla i tävlingar och visa upp nya spel och teknologi. Vi har bland annat byggt tre flygsimulatorer som visats upp under eventet.

I samarbete med Qpad så har vi startat upp ett Bootcamp, där lag från hela Sverige kan besöka för att träna, umgås och förbättra sina strategier. På plats finns fem high-end datorer med all utrustning serverad så som tangentbord, möss, hörlurar samt sovplatser och kök/dusch. Allt för intresserade lag ska kunna ha ett par dagars träning med bästa möjliga förutsättningarna.

Vi är även samarbetspartner till King of Nordic (KoN) en tävling där lag från alla nordiska länder kvalar för en final varje fredag där ett lag från varje land möts för tävla om förstaplatsen. Vi ser detta som ett mål att ge fler up-and-coming lag möjlighet att träna och möta andra lag på ett professionellt sätt.

Esport United arbetar även med att anordna olika former av utbildningar för att öka fysisk aktivitet inom Esport något som gärna kommer  skymundan när man sitter framför datorn. Även utbildningar för hur man blir en bättre spelare och vad man ska tänka på i olika spel. Inte nog med det kommer Esport united även ha två utlottningar av exklusiva specielmoddade datorer som ges under året till två lyckliga medlemmar.

Är du intresserad av att bli medlem, eller vill samarbeta med oss hör vänligen av dig till oss via vår kontaktsida.