Det var nästan 2 år sedan CS:GO släppte sin senaste operation, och nu i veckan släpptes en av deras största operationer genom tiderna. I samband med deras ny operation Shattered Web släpper CS:GO för första gången en uppdatering som tillåter spelarna att låsa upp nya agenter att kunna nyttja i spelet. Dem nya agenterna kommer finnas i färgrika uniformer och masker, och för första gången har man även lagt till en kvinnlig agent i spelet. Detta gör att spelarna, precis som med handskar och skins som redan finns i spelet, kan göra sin agent ännu mer personlig.

Denna uppdatering möts av både positiv men också negativ kritik riktat på hur dessa nya agenter kan skapa en viss fördel för motståndarlaget. Vissa agenter har nämligen färger som lätt smälter in i omgivningen på olika kartor, men även olika storlekar på agenterna.

På Twitter har många tagit upp dem olika nackdelarna med de nya karaktärerna. Ovanför kan vi se ett exempel på hur storleken på karaktärerna kan variera. I första bilden illustrerar man med en standardagent, där man kan se hjälmen på agenten sticka upp vilket exponerar antiterroristens position. Den andra bilden som är illustrerad på exakt samma sätt med en annan agent som inte går att se, vilket skapar en för- eller nackdel för antiterroristerna beroende på vilken agent man använder.

Utöver exponeringen upplever spelare att även hitboxen varierar beroende på vilken agent man spelar med. Man upplever att visa agenter kan vara svårare att träffa på grund av att proportionerna utav agenterna varierar, såsom att vissa agenter har en hjälm, medan andra inte har det.

Fortsättningsvis finns det fall där storleken på agenterna inte varit problemet, utan hur lätt det är för dem nya agenterna att blandas ihop med miljön på kartan som spelas. DonHaci på Twitter delar med sig av ett klipp som visar hur färgerna på agenterna har gett en fördel, då man väldigt lätt missar vart antiterroristen står. Under veckan har CS:GO släppt åtgärdande uppdateringar, genom att öka färgskalan på dem flesta kartorna för att motverka camouflage, men även försökt jämna ut alla agenter så dem har samma storlek.

I dagsläget finns det inget kommando som tillåter spelare att frivilligt stänga av dessa nya agenter för att undvika ovannämnda problem tills att dem är korrigerade, men förhoppningsvis kommer man att släppa en uppdateringar som låter spelare välja om dem vill se de nya agenterna eller inte.

Tryck här för att läsa mer om den officiella releasen på Shattered Web.