Nedan är de föreningar som är anslutna till Esport United.

Publiclir
Publiclir verkar som en portal för ungdomar i Sverige att nätverka och tävla online mot andra likasinnade. Publiclir har också stöttat svensk e-sport sedan starten och hjälpt spelare och lag att ta sig till olika evenemang. Publiclir åker runt på evenemang runt om i Sverige och arrangerar olika former av tävlingar. Publiclir samarbetar även med en rad företag och organisationer som riktar sig mot e-sporten. Att bli medlem på Publiclir är helt gratis och ger dig som medlem en hel del förmåner så som tjänster, tävlingar och turneringar med priser.

Publiclir är ständigt under utveckling och har haft en enorm tillväxt sedan start, idag har vi cirka 20.000 spelare dagligen och över 30.000 registrerade medlemmar. Publiclir är även sedan 2016 Sveriges största ideella spelförening.

Spelfrossa
Spelfrossa är för dig som älskar allt som har med gaming att göra.
Här hittar du ditt nya hem för turneringar, spelnyheter, studioshower, live evenemang och exklusivt producerad underhållning från spelvärlden.
Spelfrossa arbetar för att lyfta fram alla olika typer av spel och intressen däromkring.
Har du egna idéer och vill producera ditt egna material kan Spelfrossa tillsammans med ESEN Studio hjälpa dig och förverkliga dina idéer.

Phonenix blue Header
Phoenix Blue
En nyskapad förening med inrikting och focus på streaming och produktion av esport och allt som kretsar kring det.
Föreningen har sitt fäste i Jönköpings skogar och verksamheten händer runt om i landet.

Boberg Esportförening
En förening med bas i Ånge, Västernorrland som jobbar med e-sport och gaming.
Föreningen startades 2018 samtidigt som Bobergsgymnasiets esportutbildning och hjälpa eleverna utvecklas både som spelare och människor. Tillsammans med skolan vill vi utbilda en ny sorts e-sportare som kombinerar rå talang och hög arbetsmoral med en bred kompetensbank. Genom att använda ett vetenskapligt förhållningssätt, e-sportanpassade metoder för mental- och spelträning, samt tydliga pedagogiska byggstenar, utbildar vi framtidens digitala atleter.

Prima Esport
En esportsorganisation som arbetar aktivt mot mobbning och utanförskap. Allt från att skapa egna events, delta på andra events och göra föreläsningar.
Sedan 2019 har Prima även börjat expandera med underföreningar för att få en aktiv lokal förankring, och kunna göra allt lokalt för de medlemmar som finns i Sverige.
Prima har i dagsläget flertalet aktiva tävlande esportslag (CSGO & PUBG), och nya lag tillkommer löpande.
Värdegrunden mot mobbning och utanförskap har funnits med sedan dag 1, och är något som Prima arbetar mycket med.
Att alla personer oavsett bakgrund, läggning eller identitet ska få en säker plats att spela och träffa nya människor på.

StarCitizenSverige
En förening där medlemmarna tillsammans fördjupat sig med att sprida information och skapa nyheter om spelet Star Citizen och allt som kretsar runt omkring det.

Gladheim
En spel förening som finns för alla i södra Sverige. Där de ägnar sig åt datorspelsaktivitet, “meetups” och bygga flygsimulatorer med verkstad placerad i Lund.

Asgard Valhalla
En datorspelsförening som är lokaliserad i Stockholm, förutom spel så har de också ett stort intresse för IT och servrar. Denna förening driver även spel och webservrar.

Bifrost
En förening som ligger i Dreamhack meckat Jönköping. Föreningen har stort intresse för cosplay and crafts, rollspel och självklart datorspelande. De brukar även närvara på Dreamhack tillsammans Esport united i en eller annan form.

DH fans syd
En förening för Dreamhack entusiaster runt om hela landet. Denna förening är lokaliserad i södra Sverige och fokuserar mycket på hårdvara, servers och sci-fi/fantasy relaterad media i bok eller tv-serieform.

Midgard
Föreningen har sitt fäste i Västerås och är mycket fokuserade mot krigssimulator och indiespel samt blandade aktiviteter som cosplay, simulatorer och hårdvara.

DH fans HQ
En förening för Dreamhack entusiaster runt om hela landet. Denna förening är lokaliserad i Stockholm.