Här finns föreningspresentationer från medlemsorganisationerna inom Esport United.

Publiclir
Publiclir verkar som en portal för ungdomar i Sverige att nätverka och tävla online mot andra likasinnade. Publiclir har också stöttat svensk e-sport sedan starten och hjälpt spelare och lag att ta sig till olika evenemang. Publiclir åker runt på evenemang runt om i Sverige och arrangerar olika former av tävlingar. Publiclir samarbetar även med en rad företag och organisationer som riktar sig mot e-sporten. Att bli medlem på Publiclir är helt gratis och ger dig som medlem en hel del förmåner så som tjänster, tävlingar och turneringar med priser.

Phoenix Blue

Phoenix Blue är en förening med säte i Jönköping, där man varit verksamma sedan föreningens grundande 2017. Föreningens huvudsakliga syfte är att möjliggöra för ungdomar i Sverige att ta del av gaming och esport, även om de inte själva har medel att göra det. Därför har föreningen även en lokal i hemstaden Jönköping, dit ungdomar från trakten får komma och prova på allt från FIFA till Super Smash Bros. Melee.

Föreningen arbetar även med content creation av olika slag, som exempelvis videografi, videoredigering och textproduktion. Föreningens mest kända evenemang är Phoenix Blue Event Series, en turneringsserie i de båda smash-spelen, som lockat hundratals spelare från ett femtontal länder sedan turneringens grundande.

Spelfrossa
Spelfrossa är för dig som älskar allt som har med gaming att göra.
Här hittar du ditt nya hem för turneringar, spelnyheter, studioshower, live evenemang och exklusivt producerad underhållning från spelvärlden.
Spelfrossa arbetar för att lyfta fram alla olika typer av spel och intressen däromkring.
Har du egna idéer och vill producera ditt egna material kan Spelfrossa tillsammans med ESEN Studio hjälpa dig och förverkliga dina idéer.

Prima Esport
En esportsorganisation som arbetar aktivt mot mobbning och utanförskap. Allt från att skapa egna events, delta på andra events och göra föreläsningar.
Sedan 2019 har Prima även börjat expandera med underföreningar för att få en aktiv lokal förankring, och kunna göra allt lokalt för de medlemmar som finns i Sverige.
Prima har i dagsläget flertalet aktiva tävlande esportslag (CSGO & PUBG), och nya lag tillkommer löpande.
Värdegrunden mot mobbning och utanförskap har funnits med sedan dag 1, och är något som Prima arbetar mycket med.
Att alla personer oavsett bakgrund, läggning eller identitet ska få en säker plats att spela och träffa nya människor på.

Boberg Esportförening
En förening med bas i Ånge, Västernorrland som jobbar med e-sport och gaming.
Föreningen startades 2018 samtidigt som Bobergsgymnasiets esportutbildning och hjälpa eleverna utvecklas både som spelare och människor. Tillsammans med skolan vill Boberg utbilda en ny sorts e-sportare som kombinerar rå talang och hög arbetsmoral med en bred kompetensbank. Genom att använda ett vetenskapligt förhållningssätt, e-sportanpassade metoder för mental- och spelträning, samt tydliga pedagogiska byggstenar, utbildar de framtidens digitala atleter.