Här finns föreningspresentationer från medlemsorganisationerna inom Esport United.

Publiclir
Publiclir verkar som en portal för ungdomar i Sverige att nätverka och tävla online mot andra likasinnade. Publiclir har också stöttat svensk e-sport sedan starten och hjälpt spelare och lag att ta sig till olika evenemang. Publiclir åker runt på evenemang runt om i Sverige och arrangerar olika former av tävlingar. Publiclir samarbetar även med en rad företag och organisationer som riktar sig mot e-sporten. Att bli medlem på Publiclir är helt gratis och ger dig som medlem en hel del förmåner så som tjänster, tävlingar och turneringar med priser.

Phoenix Blue

Phoenix Blue är en förening med säte i Jönköping, där man varit verksamma sedan föreningens grundande 2017. Föreningens huvudsakliga syfte är att möjliggöra för ungdomar i Sverige att ta del av gaming och esport, även om de inte själva har medel att göra det. Därför har föreningen även en lokal i hemstaden Jönköping, dit ungdomar från trakten får komma och prova på allt från FIFA till Super Smash Bros. Melee.

Föreningen arbetar även med content creation av olika slag, som exempelvis videografi, videoredigering och textproduktion. Föreningens mest kända evenemang är Phoenix Blue Event Series, en turneringsserie i de båda smash-spelen, som lockat hundratals spelare från ett femtontal länder sedan turneringens grundande.

Spelfrossa
Spelfrossa är för dig som älskar allt som har med gaming att göra.
Här hittar du ditt nya hem för turneringar, spelnyheter, studioshower, live evenemang och exklusivt producerad underhållning från spelvärlden.
Spelfrossa arbetar för att lyfta fram alla olika typer av spel och intressen däromkring.
Har du egna idéer och vill producera ditt egna material kan Spelfrossa tillsammans med ESEN Studio hjälpa dig och förverkliga dina idéer.

Prima Esport
En esportsorganisation som arbetar aktivt mot mobbning och utanförskap. Allt från att skapa egna events, delta på andra events och göra föreläsningar.
Sedan 2019 har Prima även börjat expandera med underföreningar för att få en aktiv lokal förankring, och kunna göra allt lokalt för de medlemmar som finns i Sverige.
Prima har i dagsläget flertalet aktiva tävlande esportslag (CSGO & PUBG), och nya lag tillkommer löpande.
Värdegrunden mot mobbning och utanförskap har funnits med sedan dag 1, och är något som Prima arbetar mycket med.
Att alla personer oavsett bakgrund, läggning eller identitet ska få en säker plats att spela och träffa nya människor på.

Boberg Esportförening
En förening med bas i Ånge, Västernorrland som jobbar med e-sport och gaming.
Föreningen startades 2018 samtidigt som Bobergsgymnasiets esportutbildning och hjälpa eleverna utvecklas både som spelare och människor. Tillsammans med skolan vill Boberg utbilda en ny sorts e-sportare som kombinerar rå talang och hög arbetsmoral med en bred kompetensbank. Genom att använda ett vetenskapligt förhållningssätt, e-sportanpassade metoder för mental- och spelträning, samt tydliga pedagogiska byggstenar, utbildar de framtidens digitala atleter.

One Gaming Group
One Gaming Group är en förening som brinner för svensk e-sport. Vårt mål är att sprida kunskap om e-sport och fördelarna med spelkulturen och gemenskapen, vi vill också ge spelarna möjlighet att lyckas inom e-sport och samtidigt ha kul genom att tillhandahålla bra sociala plattformar. Vi värdesätter och respekterar individuella och kulturella skillnader och är engagerade i att tillhandahålla en inkluderande gemenskap som är välkomnande och fri från diskriminering.

One Gaming Group driver även Sveriges största Discord server inriktad på Call of Duty där man kan träffa nya vänner samt folk att spela med.

Att bli medlem i One Gaming Group är helt gratis och ger dig som medlem tillgång till flertalet tävlingar, event och turneringar med priser.

Star Citizens Sverige
Det kommande storspelet Star Citizen har ett enormt universum bakom sig, med människor, skepp och utomjordiska raser. Det kommer även ett myller av nyheter och uppdateringar från utvecklarna via flera olika kanaler, vi arbetar med att sammanställa de viktigaste och roligaste nyheterna från CIG, Reddit, Forum och officiella pressreleaser på en sida. Vår fortsatta nål är att även skapa en gemensam bas där svensktalande fans av SC kan tillsammans diskutera allt om och kring, samt även hjälpa till att skapa IRL evenemang där vi kan mötas och utbyta ideer kring allt i denna nya värld!

Lidköpings dataförening
Lidköpings dataförening (etablerad 2001) är en förening för alla som älskar e-sport, konsolsport, spelkultur och digitalkultur. Föreningen bedriver sin verksamhet i de egna anläggningarna Lidköpings E-sportcenter och Lidköpings Digitalkulturcenter. Tillsammans erbjuder dessa anläggningar med sina drygt 460 kvadratmeter golvyta goda och unika förutsättningar för verksamhet både inom föreningen och för allmänheten. Här finns gamingdatorer, spelkonsoler, racingsimulatorer, studios för podcasting och streaming, konferensrum, VIP – rum samt ett makerspace för digitalkulturens hantverk. Lidköpings dataförening arbetar även med en rad projekt med syfte att bryta den sociala isolering många barn och unga idag ofrivilligt hamnar i framför den egna bildskärmen. I dessa projekt visar föreningen på olika vägar till en aktiv digital fritid i en social miljö skapad av gamers för gamers.